Kontaktirajte nas na tel/fax: +387 35 806 371.

Sastanak predstavnika Biroa za zapošljavanje Tuzla i Uprave RPC-a

Selma Delić, Šef Biroa za zapošljavanje Tuzla i Mirela Kravić, Koordinator poslova za razvoj i unapređenje okoline, lokalne zajednice i drugih institucija, u utorak 22.01.2019. godine održali su u prostorijama RPC-a prvi sastanak sa predstavnicima Uprave RPC-a i nekoliko prisutnih poduzetnika koji posluju u okviru Razvojno poduzetničkog centra.

Svrha sastanka je umrežavanje Uprave i poduzetnika sa Biroom za zapošljavanje Tuzla kako bi se na najbolji način prepoznale i uvažile potrebe poslodavaca u budućem periodu a vezano za Programe zapošljavanja i na taj način uticali na poboljšanje rezultata poslovanja i Biroa i poduzetnika a samim tim i Uprave RPC-a kroz novo upošljavanje radnika, što je i osnovni cilj postojanja i osnivanja RPC-a.

Predstavnica RPC-a je prisutnima kroz prezentaciju predstavila RPC, svrhu i cilj osnivanja i postojanja RPC-a, kriterije za izbor korisnika, korisnike RPC-a, subvencije koje RPC nudi potencijalnim korisnicima kao i planove za budućnost.

Predstavnice Biroa za zapošljavanje su najavile i Projekte u 2019. godini koji bi mogli biti interesantni poslodavcima iz RPC-a, razgovaralo se o kadru koji je trenutno deficitaran na evidenciji nezaposlenih, a odnosi se na krojače, šivače, metalobravare, metalostrugače i sl, a većinom je to kadar koji je potreban proizvodnim firmama koje posluju i rade u okviru RPC-a.

Jedan od načina na koji bi taj problem mogao biti prevaziđen jeste da se u narednom periodu sistem obrazovanja uređuje na način da se ne proizvodi kadar koji će biti evidentiran na evidencijama, nego kadar koji je potreban na tržistu rada i zapošljavanja.

Predstavnice Biroa za zapošljavanje Tuzla su naglasile značaj kontakta poslodavaca sa Biroom koji će doprijeniti unapređenju trenutnog stanja, a sve u svrhu ostvarenja zajedničkog cilja - zapošljavanja nezaposlenih osoba.

IMG aadca8a8b6e78d3df0279caba1e18ab5 V

Šta je RPC Tuzla?

logo orange

Pružanje podrške kategoriji start-up preduzeća u nastojanju da pokrenu vlastiti biznis i na taj način realizuju svoju poslovnu ideju i ostvare mogućnost samozapošljavanja i zapošljavanja drugih.

Naša misija i vizija

  • Podsticanje razvoja

  • Stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta

  • Pružanje poslovnih i drugih usluga

  • Sudjelovanje u lokalnom ekonomskom razvoju

  • Privlačenje domaćih i stranih investitora